Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 12:27

У Нью-Йорку на даху покинутого будинку з'явилась теплиця за $ 2 млн
8

Фото: Фото: www.villagevoice.com

Чудовий приклад ефективного впровадження новітніх технологій: нью-йоркський стартап Gotham Greens встановив на даху порожнього будинку так необхідну мегаполісу ферму.

Гідропонна теплиця площею 1 400 кв. м з'явилася в травні в бруклінському кварталі Грінпойнт, коли троє місцевих підприємців висадили тисячі насінин базиліка й салату. Ідея коштувала новаторам - $ 2 млн. Кошти пішли на дороге устаткування, включаючи комп'ютерну систему контролю, численні датчики та установки для поливу.

До майбутнього травня Gotham Greens має намір виробляти 100 т "елітної" продукції - різні види зелені та інших сільгоспкультур. І з часом витрати повинні окупитись, упевнений один із засновників стартапу Вірадж Пурі, виконавчий директор.

Звичайно, врожайність не йде ні в яке порівняння з 1,5 млн т сільськогосподарської продукції, яка щорічно завозиться в Нью-Йорк. Та й з обсягами, вирощуваними на міських дахах у грунті, Gotham Greens поки не здатна конкурувати. Зате це, безперечно, перше в США комерційне підприємство такого роду, і воно має намір розширюватись.

Містер Пурі заявив, що він з колегами вже придивляється на інші покинуті дахи. Найважче, за його словами, полягає в тому, щоб переконати власника будівлі дати дозвіл на подібний експеримент. Ну а далі - справа техніки й фінансів.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку на даху покинутого будинку з'явилась теплиця за $ 2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути