пʼятниця, 19 листопада 2010 15:22

У Новій Зеландії вибухнула шахта: 30 людей під завалами (ВІДЕО)

У Новій Зеландії вибухнула шахта: 30 людей під завалами (ВІДЕО)

У Новій Зеландії на одній з вугільних шахт в ніч на п'ятницю відбувся потужний вибух. За попередніми даними, один шахтар загинув, під завалами перебувають ще близько 30 людей. Їх доля поки не відома, повідомляє сайт газети The New Zealand Herald. До місця трагедії направлені команди рятувальників, поліції та лікарів, розповів міністр енергетики Джеррі Браунлі.

Вибух стався на підземній шахті компанії Pike River Coal Co. Ltd в 46 кілометрах на північ від міста Греймут. Про вибух повідомили двоє гірників, які працювали на сусідній ділянці шахти, повідомляє Reuters. Рятувальникам ще не вдалося налагодити зв'язок з ким-небудь з людей, що залишилися в шахті.

"Новини погані, за даними поліції, в результаті сильного вибуху зникли без вісті близько 25-30 шахтарів", - заявив мер Греймута Тоні Кокшурн в інтерв'ю радіостанції Radio New Zealand.

Директор гірничодобувної компанії повідомив Reuters, що під завалами перебувають 27 шахтарів. The New Zealand Herald говорить про 32 зниклих гірників.

Місцеве управління з надзвичайних ситуацій також заявило, що вибух призвів до серйозних наслідків.

"Ми схрестили пальці, але ситуацію не можна назвати обнадійливою", - заявив журналістам мер Грейсмута.

Причина вибуху поки не встановлена.

"Все наше вище керівництво задіяно в спробі розібратися, що саме сталося. Коли ми дізнаємося, що саме трапилося, ми зробимо спеціальну заяву", - зазначив Кокшурн.

Нова Зеландія за всю історію країни пережила шість найбільших аварій на копальнях, перша з яких відбулася в лютому 1879 року на шахті Кантангата, де загинули 34 людини.

В останній раз трагедія розгорнулася на шахті Стронгмен в січні 1967 року, коли потужний вибух забрав життя 19 шахтарів.

Newsru

Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії вибухнула шахта: 30 людей під завалами (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути