Ексклюзиви
середа, 30 січня 2013 12:25

"У нас швидку не пропускають зазвичай самі депутати" - експерт

"У нас швидку не пропускають зазвичай самі депутати" - експерт
Фото: dai.dn.ua

"Дорожній контроль" назвав популізмом підготовлений департаментом ДАІ МВС законопроект "Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення". Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив Єгор Воробйов, прес-секретар "Дорожного контролю".

Законопроектом передбачається посилити відповідальність за ненадання переваги в русі автомобілям швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, аварійно-рятувальних служб, міліції, які їдуть з включеними світловими або звуковими сигнальними пристроями. Співробітники міліції пропонують збільшити штраф з нинішніх 510-680 грн. до 680-850 грн., а в особливих випадках - позбавляти водійських прав на термін від шести місяців до року. У чинній редакції кодексу порушникам загрожує лише штраф.

"У нас кожен, кому тільки не лінь, ставить проблискові маяки. Наприклад, чому ми маємо пропускати машини інкасаторів, які мають такі пристрої? Вчора голова спілки приватної охорони говорив, що готується законопроект про обладнання автомобілів приватної охорони проблисковими маяками. Не раз сина президента Януковича та деяких депутатів бачили в автомобілях зі спецсигналами. Кожен хоче повісити собі мигалку, аби потім більше стягувати грошей з громадян", - зауважив Воробйов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ штрафуватимуть водіїв за неповагу до кортежів

На його переконанння, потрібно залишити привілеї проблискових маяків лише для швидкої, пожежної та аварійно-рятувальної служб.

"Цей законопроект чистої води популізм. Швидкі більше не пропускають наші депутати, які "впираються рогами", увімкнувши мигалки", - наголосив він.

Окрім цього, за його словами, факт непропуску машини з мигалками співробітникам ДАІ довести буде важко.

"Кожен даїшник може зупиняти автомобіль і говорити: "Я бачив, як ви щойно не пропустили машину зі спецсигналами". Для прикладу візьмемо проспект Перемоги. Чотири полоси в одну сторону. Даїшник стоїть на тротуарі з приладом відеофіксації. Машини зі спецсигналами рухаються у крайній лівій полосі. Як можна зафіксувати марку машини, її номер за кілька метрів і через ряди інших автівок", - сказав Єгор Воробйов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Кернеса ганяє на "прокачаній" "BMW" зі спецсигналами

На його переконання збільшення штрафів на 200 грн не вплине на культуру водіїв на дорогах.

"Ми недавно проводили дослід. Їхали в кареті швидкої допомоги. Нас ніхто не пропускав, бо всі звикли до синього кольору на даху автівки, аж поки ми не увімкнули сирену. Водії швидкої скаржились більше не на те, що їх не пропускають, а на припарковані на обочині машини", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"У нас швидку не пропускають зазвичай самі депутати" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути