вівторок, 29 січня 2013 13:58

ДАІ штрафуватимуть водіїв за неповагу до кортежів

ДАІ штрафуватимуть водіїв за неповагу до кортежів
Фото: article-blogger.blogspot.com

Департамент ДАІ МВС ініціює для водіїв чергове посилювання адміністративної відповідальності. Цього разу зміни стосуються умов пересування спеціального автотранспорту, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

У підготовленому законопроекті "Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення" передбачається посилення відповідальності за ненадання переваги в русі автомобілям швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, аварійно-рятувальних служб, міліції, які їдуть з включеними світловими або звуковими сигнальними пристроями. За такі порушення в МВС пропонують збільшити штраф з нинішніх 510-680 грн. до 680-850 грн., а в особливих випадках - позбавляти водійських прав на термін від шести місяців до року. У чинній редакції кодексу порушникам загрожує лише штраф.

У МВС наголошують, що прийняття законопроекту "підвищить рівень правової культури громадян, зміцнить законність і виховання громадян, шанобливе ставлення до транспортних засобів аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони та міліції зі спецсигналами".

Посилити покарання для водіїв, які не пропускають спецавтотранспорт, доручив в минулий понеділок на засіданні Кабміну прем'єр Микола Азаров.

"Потрібно підвищити відповідальність для тих, хто не поступається дорогою швидкій. Можливо, аж до позбавлення водійських прав. Адже таке порушення, яке не дозволяє вчасно прибути медичній допомозі, може коштувати комусь життя", - сказав Азаров.

У МВС пропонують збільшити штраф з нинішніх 510-680 грн. до 680-850 грн., а в особливих випадках - позбавляти водійських прав на термін від шести місяців до року.

Проблема пересування спецавтотранспорту перевантаженими дорогами великих міст, особливо Києва, дійсно існує. Однак хамство деяких водіїв - не єдина перешкода на шляху лікарів, пожежників чи міліції, які поспішають за викликом.

До спецавтомобілів, яким надається перевага у русі, і про які говорив прем'єр-міністр, крім карет швидкої допомоги та інших "аварійок", відносяться машини з урядових кортежів. До привілейованих осіб належать президент, прем'єр і голова парламенту. І нерідко медики вимушені простоювати в пробках, що створюються через перекриття доріг для проїзду VIP-персон.

В інтернеті можна знайти безліч відеороликів, що підтверджують, які незручності для киян створюють самі даішники, які блокують рух простих смертних заради проїзду президента Віктора Януковича чи прем'єра Азарова. У пробках виявляються і карети швидкої допомоги, за яких ратує глава уряду. Показовим прикладом може служити відео, зняте на Московському проспекті столиці: швидка з включеною "мигалкою" змушена пропускати, як стверджує автор, кортеж Януковича. Більше того, інспектор ДАІ "просить" водія швидкої вимкнути сигналізацію.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ штрафуватимуть водіїв за неповагу до кортежів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути