середа, 27 квітня 2011 11:11

Син Кернеса ганяє на "прокачаній" "BMW" зі спецсигналами

Син Кернеса ганяє на "прокачаній" "BMW" зі спецсигналами

Син харківського мера Геннадія Кернеса, 19-річний студент ХНУ ім. Каразіна Родіон Гайсинський, пішов по стопах батька і став завзятим водієм - ганяє на паркетнику за $ 100 з гаком тисяч, обладнаному спецсигналами не гірше, ніж президентський кортеж.

На міжнародний автомобільний форум сам Родіон виклав кілька відеороликів, на яких видно, як він з іншими представниками золотої молоді з вітерцем ганяє по бетонці під Харковом. Правда, в особистій бесіді Родіон запевняє: на відео - не він, пише Сегодня.

Видання з'ясувало, що недавно Родіон Гайсинський (прізвище його діда по матері - екс-прокурора Київської області) став постояльцем сайту автомобілістів - www.drive2.ru. Живе хлопець у соцмережі під ніком Tyki-Mikk (форумчани на сайті відкрито називають його Родіоном і сином мера Харкова). На сторінці молодий чоловік розповів усім про своє BMW Х6, куплене в 2010 році (орієнтовна ціна в салоні Києва, де він і купувався, - $ 100-110 тис.). За словами власника авто, базові 407 кінських сил шляхом тюнінга він перетворив на 477, а час розгону до швидкості в 100 км / год зменшив з 5,4 секунди до 5 (вартість такого прокачування - $ 30-35 тис.).

У результаті апгрейду витрата палива збільшився з 22 л на 100 км до 27. Внутрішнім тюнінгом господар не обмежився і встановив на машину СГУ (сигнально-гучномовні установки) і проблискові маячки: на сторінці автолюбителя є відео, яке демонструє, як працюють примочки.

"Всього два пульти, один провідний з гучномовцем і другий бездротовий, - пояснює на форумі власник авто. - Дротовий в попільничці, нікому не заважає, другий лежить в маленькому відсіку". Форумчани бурхливо реагують на кожну новину від Родіона і вітають його за автоновинки.

У телефонній розмові Гайсинський запевнив, що ніколи не керував елітним BMW.

"Перший раз чую про таке, це не моя машина", - сказав Родіон. Однак після цієї бесіди зі сторінки Tyki-Mikk протягом години зникли відеозаписи, фото і опис тюнінга. Був вилучений користувачем і ролик з так званими покатушками Родіона і компанії з іншого сайту. На цьому відео, до речі, було видно, як BMW Х6 обганяє позашляховик "Mercedes".

"260 кілометрів на годину", - коментує водій "Мерса", дивлячись на спідометр, коли BMW виявляється далеко попереду. В кінці ролика з "бехи" виходить задоволений Родіон.

"Можливо, якісь ролики й існують, але людина на них - не я", - наполягав хлопець у відповідь на наше питання.

А ось студенти економфакультета ХНУ, де закінчує перший курс Родіон, регулярно бачать той самий "бумер".

"Він залишає BMW біля північного корпусу ХНУ, сам нерідко біля нього тусується", - розповів першокурсник Андрій.

За словами людей, особисто знайомих з Гайсинським, авто рік тому йому подарував дідусь-прокурор, в 11 класі Родіон періодично приїжджав на ньому до школи.

До речі, за словами юриста Харківського автоклубу Дениса Журавля, максимально допустима швидкість на українських трасах - 130 км/год.

"Що стосується спецсигналів, відповідно до закону, встановлювати їх можна на автомобілі тих осіб, які перебувають під державною охороною, - говорить Денис Журавель. - Використовувати СГУ можуть і силові відомства, МНС, медики, інкасатори, а не приватні водії. Але співробітники ДАІ побоюються зупиняти такі машини ".

Як відомо, сам мер Геннадій Кернес - досвідчений колекціонер автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Син Кернеса ганяє на "прокачаній" "BMW" зі спецсигналами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути