пʼятниця, 06 вересня 2019 02:50

У Нацбанку прокоментували події з Гонтаревою

У Нацбанку прокоментували події з Гонтаревою
Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова. Фото: Радіо Свобода

Правління Національного банку вбачає в подіях навколо колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтаревої загрозу для всіх, хто причетний до проведення реформ в Україні

"Ми бачимо в цьому загрозу для всіх людей, які працюють у напрямку реформування нашої держави. Оскільки вони залишаються незахищеними, фактично втілюючи позицію держави, політику держави, зобов'язання держави, як це було з Валерією (Гонтаревою – ред.). І за реалізацію цих реформ наша держава отримувала транші міжнародних донорів. Сьогодні Валерія лишилася сама і під тиском. Я вважаю, що це не може бути толеровано будь-ким, ніякою державною інституцією і державою в цілому", – сказала заступниця голови НБУ Катерина Рожкова в коментарі Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева записала відео зі шпиталю у Лондоні

Вона додала, що останнім часом не відчуває тиску на себе особисто, однак керівництво НБУ занепокоєне ситуацією навколо колишньої колеги.

Рожкова спілкувалася з Валерією Гонтаревою після автомобільної аварії, і та "почувається, як може почуватися людина після автомобільної аварії і після звістки про те, що були акти вандалізму щодо її сім'ї".

5 вересня колишня голова Національного банку України повідомила, що в Києві підпалили автомобіль її невістки.

За тиждень до цього ексголову НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Гонтарева пов'язує ДТП й інцидент з автомобілем зі своєю діяльністю на посаді голови Національного банку.

Наприкінці червня Гонтарева заявляла, що сприймає як "погрози" їй слова українського бізнесмена Ігоря Коломойського, який у травні в інтерв'ю Bihus.info сказав, що "ми її (Гонтареву – ред.) привеземо, якщо треба буде... Приватним порядком".

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014-го до березня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку прокоментували події з Гонтаревою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути