вівторок, 01 листопада 2011 14:26

У Мекку прибуло понад 3 млн паломників з усього світу
9

Фото: Фото: Reuters

Більше трьох мільйонів паломників з усього світу в Саудівській Аравії зібралися в цьому році на традиційний хадж - паломництво, пов'язане з відвідуванням Мекки. Про це пише www.islamnews.ru. Тільки з Росії в Саудівську Аравію вирушило двадцять дві з половиною тисячі людей.

Цього року традиційний хадж відбудеться з 4 по 9 листопада 2011 року, повідомляє islam.about.com.

Хадж - паломництво, пов'язане з відвідуванням Мекки і її околиць (гора Арафат, Мина (долина)) в певний час. Хадж є п'ятим стовпом ісламу поряд з такими, як молитва і піст на місяць Рамадан.

У перший день хаджу паломники, які прибули в Мекку, завжди роблять так званий "обряд омри" - поклоніння Каабі. За переказами, "чорний камінь" Кааби - це білий яхонт з раю, який був дарований Всевишнім Адаму, коли той, скинутий на землю, дістався до Мекки. Через гріхи і порочність людей глиба почорніла.

Кульмінаційний обряд хаджу - побиття камінням диявола, яке здійснюють паломники, що вчиняють хадж до святинь ісламу в Саудівській Аравії. Кожен кидає по 7 каменів у стели, які  символізують диявола. Після завершення ритуалу пілігрими приносять у жертву тварину. Для всього ісламського світу це символізує початок Ід аль-Адха - свята жертвопринесення, пише ru.euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «У Мекку прибуло понад 3 млн паломників з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути