пʼятниця, 27 листопада 2009 12:06

Цьогорічний хадж став смертельним для 77 паломників

Цьогорічний хадж став смертельним для 77 паломників

Над святим для мусульман містом Мекка знову сяє палюче сонце, проте лише день тому, через жахливі зливи в околицях Мекки загинуло 77 осіб, повідомляє Associated Press.

Найбільше від злив постраждало місто Джідда на узбережжі Червоного моря, що за 60 км від священного міста Мекка. Туди три мільйони мусульман з усього світу з"їхалися для щорічного паломництва.

Більшість життів вода забрала в нетрях навколо Джідди і вздовж головного шосе до Мекки, де проживають бідняки, іммігранти, які працюють в місті водіями, будівельниками та хатніми робітниками. Вода затопила вулиці, зруйнувала будинки і дороги.

Повідомляється, що кількість загиблих серед приїжджих становить 21 особу, решта - місцеві жителі. Тисячам паломників вода завадила потрапити на хадж, перекривши автомобільні шляхи до святих місць.

Метеорологи стверджують, що якби дощі продовжувалися далі, це могло б призвести до паніки та значно більших жертв серед паломників.

Зазвичай, зливи проходять в Мецці і Джідді під час зимових місяців, але недавні дощі були найбільшими за багато років. Повідомляється, що у Джідді за день випала річна норма опадів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний хадж став смертельним для 77 паломників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути