вівторок, 23 жовтня 2012 13:53

У Мецці мусульмани ночують просто неба, чекаючи на хадж
9

Фото: Фото: AP/ EPA

Мільйони мусульман прибули у Мекку на щорічне паломництво — хадж, який почнеться уже завтра. У Саудівській Аравії сподіваються, що ця подія вплине на конфлікт у Сирії. До Великої мечеті жодної хвилини не припиняється потік вірян у святковому простому білому вбранні. Багато хто навіть ночує просто неба неподалік від святині.

"Я гордий тим, що я тут. Те, що відбувається тут - візуальний доказ того, що іслам поєднує людей. Тут мусульмани звертаються усіма мовами світу до єдиного Бога", - розповідає 52-річний Фахмі Мохаммед Аль-Немр з Єгипту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани жертвують кіз і верблюдів

Хадж має пройти хоча б раз у житті кожен мусульманин, долаючи важкий шлях, та у такий спосіб віддаючи певну данину святому місцю паломництва. Це стосується як сунітів так і шиїтів, які відносяться до різних гілок ісламу і ворогують між собою.

Між тим влада Саудівської Аравії запевнила, що готова протистояти будь-яким конфліктам, які можуть виникнути в ході свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повінь під час хаджу забрала життя більше 100 людей (ФОТО)

Раніше Саудівська Аравія, яка налічує більше сунітів, підтримала повстанців Сирії та виступила проти Башара Асада та його союзників в Ірані. Більшість вірян Ірану, при цьому, належать до шиїтської гілки ісламу. Минулого тижня головний імам Великої Мечеті у Мецці, Салех Бін Абдулла Хамід, також виступив проти кровопролиття у Сирії та закликав молитися за припинення конфлікту у країні.

 

Зараз ви читаєте новину «У Мецці мусульмани ночують просто неба, чекаючи на хадж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути