середа, 18 січня 2012 21:34

В Афганістані каліграф створив найбільший у світі Коран

В Афганістані каліграф створив найбільший у світі Коран

Каліграф з Афганістану створив найбільший Коран у світі, витративши на це п'ять років кропіткої роботи. Про це йдеться в інформації, поширеній Кабульським культурним центром з посиланням на міністерство хаджу і релігійних відносин Афганістану, повідомляє Reuter.

Розмір сторінки Корану становить 2,28 на 1,55 метра, а вага книги, на виготовлення палітурки для якої потрібна була 21 козляча шкура, - 500 кілограмів.

Книга, що містить 218 сторінок, була створена каліграфом Мухаммедом Сабіром Хедрі і його дев'ятьма учнями і обійшлася в півмільйона доларів. Текст написаний золотим шрифтом і прикрашений символічними зображеннями з різнокольорових точок.

"Я хотів використовувати якомога більше соковитих кольорів, щоб ця свята книга виглядала красиво", - повідомив Хедрі.

Попереднім рекордсменом за розміром був Коран з сторінкою 2 на 1,5 метра, представлений минулого року в Татарстані. Він був виготовлений італійською компанією "Реверра ЛТД". Ця книга, яка потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, має розміри 150 x 200 см і 632 сторінки. Її вага 800 кг. Сторінки виготовлені з шотландського паперу, а обкладинка - з малахіту, напівдорогоцінного каміння, фіанітів, яшми, сусального золота і срібла.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані каліграф створив найбільший у світі Коран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути