субота, 06 грудня 2008 14:34

Ющенко привітав мусульман із Курбан-Байрамом

Президент України Віктор Ющенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам, повідомляє прес-служба голови держави.

"Сердечно поздоровляю вас зі світлим святом Курбан-Байрам, яке символізує всемогутність і милосердя Всевишнього творця", - сказав президент в офіційному поздоровленні.

"У цей благословенний час утвердження у вірі, духовного очищення і вдосконалення, добра і благодійництва бажаю вам міцного здоров"я, радості, щастя, миру, злагоди і процвітання", - додав президент.

Свято Жертвопринесення (Курбан-Байрам) - ісламське свято закінчення хаджу, яке відзначається в 10-й день 12-го місяця за ісламським місячним календарем в пам"ять жертвопринесення пророка Ібрагіма (Аврама) і через 70 днів після свята Рамазан.

У Корані розповідається про пророка Ібрагіма, який отримав одкровення, в якому янгол Джебраїл (Гавриїл) велів принести в жертву власного сина.

Пророк Ібрагім був готовий виконати це веління, незважаючи на те, що його син був довгожданою дитиною, яку він дуже любив. Проте в останню мить Бог дозволив замінити цю жертву вівцею, посланою Раєм.

В день святкування Курбан-Байрам всі мусульмани повинні зарізати жертовну тварину, частину м"яса якого потім роздають бідним.

Свято Жертвопринесення є кульмінацією хаджу до Мекки. Напередодні прочани сходять на гору Арафат, а в день Жертвопринесення здійснюють символічне побиття диявола камінням (зазначимо, що під час цього ритуалу багато паломників отримують поранення і навіть гинуть), повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко привітав мусульман із Курбан-Байрамом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути