середа, 03 серпня 2011 11:00

У Малібу збудували будинок з частин реактивного літака
8

Фото: Фото: Caters News Agency

Архітектор Девід Герц збудував розкішний будинок у Малібу, використовуючи старі частини Боінга 747. Чоловік витратив багато часу, розробляючи план будинку та вивчаючи креслення літаків.

Будинок відрізняється від сучасних типових будинків - його дах зроблений з величезних алюмінієвих крил, у будинку є павільйон, художня студія та чудове подвір'я.

Частини літака транспортувалися гелікоптером, поки автомагістралі були закритими.

Девід сфотографував літак, коли той був у польоті і навіть походив по схилах Малібу, розглядаючи оснащенням Боінга під різними кутами, який був "списаний" і вже не експлуатувався.

Архітектор сказав: "Я подумав, що крило літака, площею 2, 5 тис квадратних футів може бути ідеальним дахом з мінімальними додатковими установками, необхідними для підтримки споруди".

"Є сотні літаків, які були вилучені з експлуатації та збуваються за ціною необробленого алюмінію", - додає Девід, пояснюючи вибір матеріалу для будівництва будинку.

Після того, як клієнтка затвердила план конструкції, Девід купив старий Боінг 747 за $ 35 тис, тоді як новий коштував би $ 124 млн.

Реалізація проекту зайняла 18 місяців. Але для початку потрібно було отримати всі відповідні дозволи від уряду на будівництво.

Так, ніс літака в комплекті з кабіною для пілота був перетворений на високий павільйон, з крил зробили дах, а з хвостової частини - кухню та художню студію.

Транспортували частини літака вертольотом і це коштувало $ 8 тис на годину. Але це в будь-якому разі виявилось вигіднішим, ніж коли б сюди привозили будь-які інші матеріали.

Девід Герц додав: "Боінг 747 - одне з найбільших промислових досягнень сучасної історії і незвичне використання цього "алюмінієвого гіганта" може стати прикладом вторинного  використання продуктів. Американська промисловість втрачає щороку стільки алюмінію, що з його допомогою можна було б оновлювати весь повітряний флот кожні три місяці".

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Малібу збудували будинок з частин реактивного літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути