вівторок, 12 лютого 2008 14:49

У лютому звільняється найбільша кількість працівників

Останній місяць зими - важка пора для працедавців. Саме в цей час їх можуть покинути найкращі працівники. Причина? Виявляється, після Нового року наступає переоцінка цінностей.

Фахівці стверджують, що бездумна зміна роботи в лютому може призвести до повного краху кар"єри. Ринок праці, як правило, завмирає до весни, тому пристойних вакансій на ньому не знайдеш.

Якщо ви - босс зі стажем, то, швидше за все, ви вже не одного разу ставали свідком тотального звільнення підлеглих у лютневі дні. І, напевно, навіть замислювалися над причинами.

Варто відзначити, що цим же питанням переймаються і психологи. І ось що вони з"ясували. Три чверті європейців горять бажанням поміняти професію.

Зверніть увагу - не змінити місце роботи, а пройти повну переорієнтацію. Для середньостатистичного Ганса або Луї вважається нормальним зайнятися після журналістики, скажімо, розведенням великої рогатої худоби. У Європі довге перебування на одному підприємстві характеризує працівника як безперспективного і ледачого.

У нас дещо інша ситуація. Як показують соцопитування, половина працюючих хотіли б змінити місце роботи (всього лише місце!). Головна причина - низька зарплата. Бажання змінити роботу різко зростає в перші місяці нового року. Давайте спробуємо з"ясувати, чому.

1. Як вже було сказано, низька зарплата. Якщо ви не поклопоталися про підвищення зарплати в новому році, то можете бути упевнені: найближчим часом на ваш стіл потрапить заява про звільнення "за власним бажанням". Знайте, що хороші керівники узяли за правило переглядати зарплату декілька разів на рік, враховуючи індекс інфляції. І від таких працедавців підлеглі не йдуть.

Навіть якщо вам не хочеться, зарплату потрібно підвищувати. Якщо компанія переживає не найлегші часи, то достатньо буде 5 %. Оптимальним же варіантом вважається надбавка в 10-15 % від загальної суми.

2. Не враховані амбіції кар"єристів. З початком року повинні переглядатися не тільки матеріальна складова, але і річний план розвитку компанії. Включаючи: можливі відрядження, ротації в посадах, нові проекти і їх керівників і так далі

Ви пообіцяли секретарці Ганні Петрівні підвищення, і забули про це? Погано! Ганна Петрівна стовідсотково пам"ятає вашу обіцянку, - якщо ви не виконаєте його, то посієте в її душі сумнів: а чи так вже добре працювати під вашим крилом?

Що робити?

Провести індивідуальні співбесіди з кожним працівником. Це займе не один день, але гра коштує свічок. Ви дізнаєтеся, "хто чим дихає", хто чекає підвищення, кому до зарізу треба пройти курси підвищення кваліфікації і так далі

Мабуть, що в сірому непримітному співробітнику ви побачите гіганта думки і зрозумієте, що саме йому по плечу керівництво архіскладним проектом. Врешті-решт, ваші підлеглі зрозуміють, що "шеф" - цілком адекватна людина, з якою можна і потрібно ділитися своїми креативними ідеями і пропозиціями. Адже вам-то тільки це і потрібно, повідомляє NEWSru.ua..

Зараз ви читаєте новину «У лютому звільняється найбільша кількість працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути