четвер, 26 квітня 2007 13:22

У Львові спалили пам"ятник Пушкіну

 У ніч на 26 квітня невідомі спалили бюст поета Олександра Пушкіна,що був встановлений на фасаді будівлі Російського культурного центру у Львові.

"Невідомі зловмисники спалили бюст Пушкіна, встановлений на фасаді будівлі, і розбили п"ять стекол залу для глядачів. Невелика витончена статуя поета, виконана з синтетичних матеріалів, згоріла повністю і відновленню не підлягає", - повідомили в прес-службі РКЦ.

Бюст Пушкіна був встановлений в Львові менше року тому, і спочатку працівники Російського центру його навіть ховали на ніч, щоб уберегти від вандалів.

"Спочатку його навіть знімали на ніч і ховали, щоб уберегти від вандалів, проте потім все ж таки закріпили на постаменті й сподіваючись на Галицьку толерантність. На жаль...", - говорить співробітник Центру Олександр Катачин.

Він також нагадав, що в 2005 році в Львові був знищений ще один пам"ятник Пушкіну, який знаходився на цьому ж місці і був встановлений в 1999 році до 200-ліття з дня народження поета, пише "Новий регіон".
Зараз ви читаєте новину «У Львові спалили пам"ятник Пушкіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути