субота, 28 серпня 2010 15:41

У Львові пройде свято вулиці

У Львові пройде свято вулиці
Свято вулиці академіка Олександра Богомольця проведуть завтра у Львові. Дійство просто неба організовує Центр міської історії Центрально-Східної Європи, офіс якого розташований на цій вулиці.

- За понад сто років свого існування вулиця носила тільки дві назви – Асника і Богомольця, - розповідає працівник Центру Богдан Шумилович. - Усі тринадцять будинків вулиці зведені на початку ХХ століття в стилі сецесії. Автором проектів був український архітектор Іван Левинський.

В програмі – виступ камерного оркестру "Віртуози Львова", розповіді про архітектуру і мешканців вулиці, відеопоказ. Гостей частуватимуть шампанським, охочі зможуть сфотографуватися в стилі ретро. На свято запросили онуку Олександра Богомольця Ольгу, яка виконує пісні на слова Ліни Костенко.

- Свято приурочили до закриття виставки "Відчинено! Як живемо ми і як живуть інші?", що діяла в нашому Центрі, - каже організатор свята Віра Ципук. - Вулиця Богомольця може стати новим туристичним маршрутом у Львові. Перший крок ми зробимо в неділю – встановимо на початку вулиці велику інформаційну таблицю.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Львові пройде свято вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути