понеділок, 25 січня 2010 09:31

У Львові і Харкові добровольці рятують безпритульних від морозів

У Львові і Харкові добровольці рятують безпритульних від морозів

У Львові городяни патрулюють вулиці у пошуках безпритульних, аби убезпечити їх від замерзання. З настанням сильних морозів громадські організації пропонують допомогу людям, які не мають даху над головою.

У Львові вже рік діє притулок для ночівлі, розрахований на півсотню бездомних. Щойно морози посилюються, звернень більшає, розповіла в інтерв"ю "Німецькій хвилі" голова громадської організації "Оселя" Олеся Саноцька. Відтак, є домовленість з владою, що притулок надаватимуть всім, навіть, без попереднього медичного огляду, каже Саноцька. А ще представники організацій виїздять почергово у місця, де збираються бездомні та інформують про нічліг та роздають гарячу їжу.

Утім, це зовсім не означає, що бездомний одразу прийде до нічліжки, навіть будучи у скруті, бо рівень недовіри дуже високий, зауважує голова організації. "Людина піде туди, де відчуватиме, що там безпечно. Вони часто думають, що краще я замерзну, аніж до мене будуть ставитися погано. Бо у більшості випадках, вони вже мають досвід з міліцією, якимись каральними органами", каже Саноцька.

Голова благодійної організації "Регіональний центр соціальної адаптації" Ігор Гнат вважає, що однієї нічліжки замало, їх має бути кілька у різних районах. Водночас, цю проблему слід вирішувати не лише ночівлею, каже голова організації, а вкрай потрібне функціонування центру, де бездомним допомагали б "залишити вулицю".

За офіційною статистикою, у Львові зареєстровано понад шістсот безпритульних, але на переконання Саноцької їх значно більше. За підрахунками дослідження, проведеного однією з громадських організацій міста, йдеться про близько трьох тисяч людей.

Також у всіх районах Харкова відкриті пункти гарячого харчування для людей без певного місця проживання і виду діяльності.

Про це повідомив заступник міського голови, директор Департаменту охорони здоров"я і соціальних питань Ігор Шурма.

Як повідомляє прес-служба міськдержадміністрації, в місті продовжується збір теплих речей для бездомних людей.

Крім того, ведуться переговори з обласним управлінням МНС України в Харківській області по встановленню в місті спец наметів для обігріву людей без певного місця проживання і виду діяльності.

Нагадаємо, в Україні за станом на 22 січня від переохолодження і обморожень загинули 236 людей.

Як повідомлялося, у центрі Києва в шахті каналізаційного люка загинув чоловік без постійного місця проживання.

У колекторі під землею зігрівались від холодів люди без постійного місця проживання.

За попередньою причиною, від не загашеної цигарки задимілись матрац та ганчір"я, на якому безпритульні спали і, як наслідок, – одна людина задихнулась від чадного газу.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «У Львові і Харкові добровольці рятують безпритульних від морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути