понеділок, 09 липня 2012 14:54

У крові намісника Києво-Печерської Лаври знайшли ртуть та миш'як

У крові намісника Києво-Печерської Лаври знайшли ртуть та миш'як
Владика Павло опинився в реанімації. Фото: focus.ua

У крові намісника Києво-Печерської Лаври, владики Павла (Петра Лебедя) знайшли отруйні речовини - ртуть і миш'як.

Про це завив прес-секретар УПЦ (МП) Василь Анісімов.

"Якийсь час тому владика Павло опинився в реанімації. Потім він лікувався в Німеччині, де в його крові виявили миш'як і ртуть - речовини, які застосовували для отруєння у вищих прошарків суспільства у середньовіччя. Сам владика поки нікого не обвинувачує. Він тільки повернувся в Київ, і, можливо, ми звернемося в міліцію", - сказав Анісімов.

У кулуарах церкви говорять, що у Лебедя вистачає недоброзичливців - на його посаду багато претендентів, адже це почесний статус і великі грошові потоки, - пише газета Сегодня.

Головлікар Київської лікарні №1 Ігор Чермак стверджує, що потрапити такі речовини в організм могли й через їжу, і повітряно-краплинним шляхом.

Релігієзнавець Юрій Чорноморець сумнівається, що владику Павла хотіли отруїти.

"Його навряд чи хотіли отруїти. Зараз не Середньовіччя, в церковних колах людей не отруюють. На сьогоднішній момент в Українській православній церкві Московського патріархату все спокійно й стабільно. Я не можу сказати, що є боротьба за посаду намісника Києво-Печерської Лаври. Не думаю, що є такі люди, які б хотіли тягнути той віз, який тягне владика Павло", - вважає Чорноморець.

Релігієзнавець припустив, що "владиці Павлу самому, можливо, вигідно порушити стабільність УПЦ МП".

"Це не схоже на правду. Особистість владики Павла неоднозначно сприймається суспільством. Він давно вважає, що його посада, становище під загрозою. Вважає, що міг би більшого досягнути. У нього відповідальна посада. Владика Павло багато в чому справляється, але має й недоліки. Якщо в церкві знайдуться інші кандидати, це буде добре. Слід пам'ятати, що основним намісником є митрополит, який, слава Богу, ще живий", - сказав Юрій Чорноморець.

З його слів, владика — доволі хворобливий чоловік.

"Йому можна тільки поспівчувати. Бо він доволі хворий чоловік. У нього багато недуг, як на його 50-літній вік. Йому можна тільки поспівчувати, побажати здоров'я і здравомислія, відповідно якось оцінювати себе", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У крові намісника Києво-Печерської Лаври знайшли ртуть та миш'як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути