Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2010 11:44

У Криму тиждень озеро Донузлав заливає нафтопродуктами

У Криму тиждень озеро Донузлав заливає нафтопродуктами

Озеро Донузлав в Криму (Україна) опинилося під загрозою екологічного забруднення нафтопродуктами. Про це повідомили Інтерфакс-Україна в Інституті біології південних морів Академії наук України (Севастополь).

Згідно з повідомленням, нафтопродукти надходять в озеро з 28 березня із затонулого судна "Ізмаїл".

За попередніми даними, це старе судно утилізували у одного з причалів без попереднього зняття з нього льяльних вод (води, забруднені нафтопродуктами, – ред.).

В результаті пошкодження корпусу судно затонуло в неділю біля причалу і з нього з тих пір продовжується витік забруднених вод разом з нафтопродуктами. На сьогоднішній день нафтовою плівкою покрито водний простір в довжину на декілька кілометрів.

За твердженням науковців, таке забруднення нафтопродуктами може негативно позначитися на розвитку фітопланктону і на нересті риби, а в цілому на перспективі розвитку морегосподарства озера.

За даними прес-служби Головного управління МНС у Криму озеро Донузлав, де під час розбирання корпусу затонув списаний корвет "Ізмаїл", екологічної загрози акваторії Чорного моря і самому озеру не несе.

Як повідомили в МНС, роботи велися на території військового містечка Міністерства оборони, місце затоплення судна було оброблено абсорбентом, а місце події було досліджене співробітниками екологічної інспекції та Служби безпеки України. Також були взяті на аналіз проби морської води.

В даний час екологічної загрози акваторії Чорного моря та озеру Донузлав немає. Співробітниками екологічної інспекції ведеться постійний моніторинг.

Зараз ви читаєте новину «У Криму тиждень озеро Донузлав заливає нафтопродуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути