вівторок, 20 вересня 2011 13:50

У Коста-Ріці встановили величезний годинник як нагадування про жертви куріння

У Коста-Ріці встановили величезний годинник як нагадування про жертви куріння

Незвичайну акцію зробили активісти Національного антитютюнового руху (НАТР) Коста-Ріки, щоб переконати членів парламенту країни в необхідності вживання термінових заходів по боротьбі зі шкідливою звичкою. Вони встановили напроти законодавчого органу величезний годинник, який замість часу відраховує кількість смертей серед костариканців, які помирають через куріння.

Годинник, табло якого становить 5 метрів у діаметрі, видає сигнал тривоги кожні 2 години 40 хвилин, що відповідає середньостатистичним даним про загибель громадян країни від хвороб, причиною яких стає шкідлива звичка. Таким чином, хронометр протягом 10 днів буде нагадувати парламентаріям про важливість прийняття антитютюнового закону, що перебуває на їх розгляді вже протягом більше двох років.

Активісти НАТР сподіваються, що їх "наочна агітація" сприятиме утвердженню необхідних у країні заходів по боротьбі з курінням, які депутати обговорюють у даний час.

За офіційною статистикою, в Коста-Ріці щодня помирає майже 10 осіб у результаті наслідків шкідливої ??звички. При цьому уряд змушений щорічно витрачати близько 127 млн ??доларів на забезпечення медичного обслуговування пацієнтів, які прямо чи опосередковано страждають від тютюнового диму.

Більшість населення Коста-Ріки виступає за введення обмежень на куріння в громадських місцях, у тому числі, в барах і ресторанах.

Проект антитютюнового закону, що перебуває вже довгий час на розгляді парламенту, передбачає створення місць "на 100% вільних від тютюнового диму".

Зараз ви читаєте новину «У Коста-Ріці встановили величезний годинник як нагадування про жертви куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути