середа, 10 серпня 2011 09:21

Шварценеггера оштрафували за куріння сигари в недозволеному місці

Шварценеггера оштрафували за куріння сигари в недозволеному місці

Арнольду Шварценеггеру виписали два штрафи по 200 євро кожен за те, що він з'явився в аеропортах австрійських міст Зальцбург і Грац з сигарою в роті, пише Krone Zeitung. Інцидент з сигарою стався в червні під час візиту колишнього губернатора Каліфорнії в рідну Австрію.

Австрійські газети обговорювали намір місцевої влади оштрафувати Шварценеггера за куріння на території аеропортів з ранку вівторка, 9 серпня. При цьому спочатку офіційної інформації про те, що екс-політик буде притягнутий до відповідальності, не було. Журналісти лише повідомляли про таку можливість.

Проти того, щоб притягти Шварценеггера до відповідальності, виступала та обставина, що сигара в роті колишнього губернатора не диміла, а значить, формально він не порушив заборону на тютюнопаління. Проте влада країни наполягали на тому, що важливий сам факт появи Шварценеггера на публіці з сигарою - така поведінка австрійця могла подати поганий приклад молоді.

Зрештою Шварценеггеру все ж виписали штрафи. Однак, як вказує газета, йому швидше за все вдасться уникнути виплати, тому що між двома державами не існує угоди про притягнення американських громадян до відповідальності за дрібні правопорушення, вчинені на території Австрії (у Арнольда Шварценеггера громадянства США і Австрії).

Влада Австрії намагається домогтися погашення штрафу - вони вислали квитанції на оплату в американське посольство у Відні. Ані сам колишній губернатор Каліфорнії, ані його представники поки не прокоментували ситуацію.

Арнольд Шварценеггер захоплюється курінням сигар кілька років. За його словами, курити їх його навчив батько його дружини, Марії Шрайвер (пара залагоджує справи щодо розірвання шлюбу).

У 2007 році, коли Шварценеггер ще обіймав посаду губернатора, з ним також стався "сигарний випадок" в аеропорту. Коли політик прилетів в канадську Оттаву, він тут же купив і закурив кубинську сигару, порушивши таким чином американську постанову про заборону на покупку кубинських сигар. Тоді, втім, Шварценеггеру вдалося уникнути відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Шварценеггера оштрафували за куріння сигари в недозволеному місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути