пʼятниця, 07 березня 2008 15:06

У Конгрес США прийшли листи від організаторів вибухів на Таймс-сквер

У Конгрес США прийшли листи від організаторів вибухів на Таймс-сквер, повідомляє 7 березня AssociatedPress.

У кожному з 10 конвертів, доставлених в різні офіси Капітолія, знаходиться фотографія невідомої людини на фоні закличного пункту на Таймс-сквер до вибуху, а також 10-сторінковий маніфест проти війни в Іраку. На фотографії є підпис: "З Новим роком. Ми зробили це". Про це агентству розповіли на умовах анонімності двоє співробітників Конгресу. Один з них додав, що в конверті також знаходився якийсь буклет.

Інформацію про одержання листів підтвердила поліція. На конвертах була проставлена зворотна адреса, яку влада не оприлюднюють. Людина, яка стоїть на фотографії з розведеними руками, - худий, білий чоловік з сивіючим волоссям, одягнений в джинси і футболку.

Всі листи, що доставляються до Капітолія, проходять тривалу перевірку в службі безпеки. Цей процес може зайняти більше тижня. Таким чином, листи були направлені в Конгрес задовго до вибуху, що стався напередодні вранці.

В результаті цього вибуху були вибиті вікна і скляні двері в найжвавішому закличному пункті США на Таймс-сквер в Нью-Йорку. Оскільки вибуховий пристрій був закладений близько 3 годин ранку, коли пункт був порожній, пострадавших в результаті інциденту немає.

На місці злочину бачили велосипедиста в капюшоні. Поліція зв"язує вибух на Таймс-сквер з двома подібними інцидентами біля мексиканського і британського посольств. Біля будівель дипмісій в травні 2005 і жовтні 2007 року відбулися невеликі вибухи і на місці події також бачили людину на велосипеді, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Конгрес США прийшли листи від організаторів вибухів на Таймс-сквер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути