Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 13:48

У Колумбії зсув "поховав" більше 200 людей (ФОТО)
5

Фото: Фото: Reuters

Більше 200 осіб могли опинитися під завалами після зсуву в одному з бідних районів другого за значущістю міста Колумбії Медельїні. За повідомленнями ВВС, рятувальники, що прибули на місце з пошуковими собаками, сказали, що їм поки вдалося врятувати близько десяти людей; поки що знайдено тіло одного загиблого. Напередодні агентство Reuters повідомляло про щонайменше 50 зниклих безвісти в Колумбії в неділю.

Між тим, як відзначає ВВС, фахівці вже ледве справляються з масштабами лиха. Місцеві жителі самі прагнуть розкопати завали. Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив, що оголосить в країні надзвичайний стан, якщо дощі посиляться.

У 28 департаментах Колумбії через негоду, що призвела до обвалу гірських порід, закрито щонайменше 43 автомагістралі. Про це повідомила в понеділок колумбійська радіомережа "Караколь" з посиланням на слова керівника поліцейського управління транспорту генерала Родольфо Паломіно.

"Важко знайти дорогу, яка б не постраждала від обвалів. Національна поліція закликає водіїв зберігати пильність, співпрацювати з органами правопорядку і прислухатися до їхніх рекомендацій", - заявив він.

За словами генерала, пересування автотранспорту на інших 107 автомагістралях країни було обмежено. Паломіно зазначив, що найбільше від негоди постраждали такі міста, як Кукута, Манісалес, а також Медельїн.

Зсув - часте явище в колумбійських Андах - був викликаний найсильнішими за останні 40 років проливними дощами. Згідно з даними "Міжнародного червоного хреста", цього року в результаті злив вже загинули 176 осіб і тисячі були вимушені залишити свої домівки.

У сусідній Венесуелі через повені свої будинки залишили близько 70 тисяч осіб. Президент Венесуели Уго Чавес і його уряд планують використати приватну землю, аби розмістити вимушених переселенців.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії зсув "поховав" більше 200 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути