вівторок, 25 вересня 2012 20:28

У Києві зоозахисники звинуватили мера Харкова у шкуродерстві
10

Фото: Фото: Наталка Шевчук

25 вересня біля Кабміну громадські активісти та зоозахисники вимагали від Миколи Азарова припинити злочинні дії мера Харкова Геннадія Кернеса та директора "Центру утримання безпритульних тварин" Юлії Шаповалової. Всупереч Європейській конвенції по захисту прав домашніх тварин та законодавству України, центр діє за принципом "5 днів перетримки тварини – знищення".

"Так звана робота цього центру суперечить законам України. Менше місяця тому вирок шкуродеру Ведулі підтвердив, що стаття 299 (жорстоке поводження з тваринами) в Україні діє. Ведула отримав 4 роки, а Шаповалова з Кернесом продовжують свою чорну справу", - каже керівник Всеукраїнського товариства захисту тварин "За життя" Яна Ренк.

"Цілком очевидно, що Харків не збирається вирішувати проблему безпритульних тварин, бо Кернес і Шаповалова заробляють на цьому гроші: Харків - єдине місто, котре відмовилось від допомоги міжнародної організації "4 лапи", що безкоштовно стерилізує тварин. Метод спіймав – стерилізував – відпустив є єдиним стійким рішенням проблеми безпритульних собак, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Європейським парламентом. Так вирішили проблему безхатьків у всіх розвинених країнах, так її починають вирішувати і у багатьох містах України. Але Кернесу і Шаповаловій це не вигідно. Їм вигідно, аби тварини розмножувались, адже нема безпритульних тварин – нема можливості відмивати гроші. Це дикунство і ганьба для нашої країни", - розповів головний координатор громадської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

Акцію підтримав і український співак грецького походження Andreas: "Я об'їздив всю Європу і Штати – ніде нема такого варварства як в Україні. В цивілізованих країнах діє Animal Police і кожен, хто вчинить якісь жорстокі дії до тварин платить штраф або сидить у в'язниці. Так і державна казна поповнюється і виродки вулицями не гуляють. І люди в таких країнах живуть добре".

"Нашій державі взагалі вигідно, аби були безпритульні люди і тварини, аби було по-більше хворих і знедолених, бо симулюючи вирішення цих проблем можновладці просто відмивають грошенята. Ми проти такого беззаконня", - сказав учасник акції Олександр.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зоозахисники звинуватили мера Харкова у шкуродерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути