понеділок, 10 вересня 2012 11:45

30-кілометрова Чорнобильська зона кишить зміями і дикими тваринами

30-кілометрова Чорнобильська зона кишить зміями і дикими тваринами
За серпень у Прип'яті зловили 20 сталкерів ФОТО: mirsofta.net

Після футбольного чемпіонату Євро 2012 збільшилася кількість європейських туристів у Чорнобильську зону. Так кореспонденту Gazeta.ua розповів один з працівників КПП "Дитятки". Просить не вказувати його імені.

"Щодня у Чорнобиль в'їжджає кілька десятків машин та автобусів, - розповідає чоловік. – Але разом з тим після Євро 2012 збільшилася кількість тих, хто незаконно проникає у зону. Особливо багато сталкерів - Тільки за серпень у Прип'яті ми зловили 20 сталкерів, семеро з них – іноземці. Найстаршому 54 роки, наймолодшому – 17. Попит зріс після Євро 2012. До цього в місяць ловили 2-3".

2 жовтні 2009 року випустили гру "Сталкер". Гравці віртуально пересуваються по Чорнобильській зоні та Прип'яті, розстрілюють мутантів і чудовиськ. Гра стала настільки популярною, що стакери почали покидати власні комп'ютери і їхати у Прип'ять за пригодами.

"Сталкери пробираються у зону через колючий дріт, бо на КПП їх би ніхто не впустив. Штраф за незаконне проникнення на територію Чорнобильської зони – 300 гривень. А що таке для німця чи британця, який перегрався у комп'ютерні ігри і хоче реальних пригод, 30 євро. Це копійки. Він на пиво у пабі в себе вдома витрачає більше. От якби за таке садили – то певно боялися б більше".

До Прип'яті по 30-кілометровій зоні "нелегальні" туристи пересуваються пішки через ліс. А там все кишить зміями і дикими тваринами. Якщо навіть щось трапиться, то навряд чи хтось прийде на допомогу. Практично на всій території не працює мобільний зв'язок.

"Нелегальні" туристи залазять в аварійні будівлі, які будь-якої хвилини можуть завалитися. Зараз йде мова про те, аби у Прип'яті завалити усі будівлі. Але на це треба кілька мільярдів гривень. Якщо держава не знайде таких грошей, то за 7-10 років будівлі розваляться самі".

Зараз ви читаєте новину «30-кілометрова Чорнобильська зона кишить зміями і дикими тваринами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути