Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 15:38

У Києві встановлюють нові баки для сортування сміття

Міський експеримент з роздільного збору сміття набирає обертів. Найближчим часом у столиці обіцяють встановити п"ять тисяч сучасних баків.

На сьогодні до ініціативи сортування сміття залучилися вже 24 столичні ЖЕКи. Зараз на їхніх територіях встановили понад 1200 спеціальних контейнерів.

За словами сміттєперевізників, новація дає позитивні результати, адже майже всі відсортовані на заводі відходи можна використати повторно. Столична влада, в свою чергу, планує створити роз"яснювальний центр, головним завданням якого стане популяризація практики сортування сміття.

"Проходитимуть навчання від двірників, майстрів, начальників ЖЕКів, головних інженерів, до автоперевізників, які вивозять, і, звичайно, - школи, дитячі садки, можливо, навіть вищі навчальні заклади, для того, щоб цю роботу постійно вести", - зазначив начальник ДУ комунального господарства Михайло Шпарик.

Нагадаємо, за експертними оцінками, у Києві щорічно утворюється 1,2-1,5 млн. тонн побутових відходів, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві встановлюють нові баки для сортування сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути