Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 17:45

У Києві відкрили перший пам"ятний знак Малевичу

За словами архітектора Дмитра Антонюка, меморіальний знак буде носити немеморіальний характер. Його можна буде використовувати і як сцену, і як місце для зустрічей

У Києві відкрито перший в Україні пам"ятний знак відомому художнику Казимиру Малевичу.

На вул. Володимиро-Либідській увічнена пам"ять художника, який народився й одержав початкову художню освіту в Києві. Пам"ятний знак відкрито в рамках програми столичної влади з увічнення пам"яті відомих киян.

Саме в районі, де в цей час установлено пам"ятний знак, був будинок, де народився художник.

За словами архітектора Дмитра Антонюка, меморіальний знак буде носити немеморіальний характер. Його можна буде використовувати і як сцену, і як місце для зустрічей.

"Що із себе представляє цей знак - це по суті відомий чорний квадрат, але такий, що лежить на рівні землі, як частина бруківки майданчика, сцена, якщо хочете, на якій стоїть куб. Але куб порожній і складається з рамок, які розгорнуті на всі сторони світу, і відкритий ніби в космос", - розповів Антонюк.

Казимир Малевич народився 23 лютого 1878 у місті Києві. Його батьки за походженням були поляками. Батько працював керівником на цукровому заводі. Початкову художню освіту Малевич одержав у Київській художній школі ім. Мурашка.

Кар"єру художника почав з імпресіонізму. Пізніше став одним із активних учасників футуристичних виставок.

В 1919-22 роках Малевич викладав у Народній художній школі "нового революційного зразка" у Вітебську. В 20-і роки брав участь в оформленні спекталей Володимира Маяковського "Містерія Буф".

Малевич - один із засновників абстрактного мистецтва (сам він назвав свій стиль супрематизмом). Найвідоміші картини - "Чорний супрематичний квадрат", 1913 р.; "Поле аероплана", 1915 р.; "Червоний квадрат", 1917 р, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили перший пам"ятний знак Малевичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути