пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:20

У Києві відкрили пам"ятник Михайлу Булгакову

У Києві в п"ятницю відкрили пам"ятник відомому письменникові Михайлу Булгакову, який є першим пам"ятником цьому авторові на території країн СНД.

Як нагадав мер Києва Леонід Черновецкий в ході урочистої церемонії, знаменитий письменник прожив в Києві 28 років з 49 років свого життя.

Мер заявив, що любить читати твори Булгакова, проте, відповідаючи на питання журналістів, що саме він читав, мер заявив, що "зараз весь його час займають документи на благо міста". "А останній роман Булгакова, перечитував близько п"яти років тому", - сказав Черновецкий.

Також в церемонії відкриття пам"ятника взяли участь радник посольства Російської Федерації Всеволод Лоскутов, а також представники київської міськадміністрації.

Пам"ятник письменникові Михайлу Булгакову виготовлений з 700 кг бронзи заслуженим художником України Миколою Рапаєм і заслуженим архітектором України Вячеславом Дормідонтовим.

Пам"ятник побудований на засоби спонсорів.

Булгаков народився в Києві. Закінчив тут гімназію і медичний факультет університету Св. Владимира. Громадянська війна також застала Булгакова в Києві, де він пробув до 1919 г, ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили пам"ятник Михайлу Булгакову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути