четвер, 27 квітня 2023 03:45

Як почистити роз'єм зарядки смартфона в домашніх умовах: дієва порада

Як почистити роз'єм зарядки смартфона в домашніх умовах: дієва порада
За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися. Фото: vantazer

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Це стосується як і сітки мікрофона та динаміка, так і гнізда зарядки смартфона. Про динамік ми вже розповідали, тому поговоримо про гніздо. Через забите дрібним сміттям і пилом роз'єм для зарядки, телефон може погано заряджатися.

Для цього можна віддати мобільний телефон у спеціалізований сервісний центр, де майстри швидко та якісно виконають цю роботу. Але можна цілком добре впоратися із чищенням роз'єму самостійно. Для цього навіть не потрібно розбирати мобільний апарат. Gazeta.ua розповість, як почистити роз'єм зарядки в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почистити динамік смартфона в домашніх умовах за кілька хвилин: топ-5 порад

Для цього необхідно на голку або зубочистку накрутити трохи бавовни, як на ватяних паличках. Потім вставити її в порт і без сильного натискання акуратно почистити гніздо зарядки, інакше сміття можна загнати далі.

Важливо! Перед процедурою вимкніть пристрій! Нахиляємо пристрій таким чином, щоб порт зарядки опинився вгорі.

Повторюємо дії до того моменту, поки не зрозуміємо, що впоралися з поставленим завданням.

Важливо знати, що для чищення гнізда заряджання пристрою не можна застосовувати всілякі миючі та засоби для чищення. Це спричинить неприємні наслідки, смартфон перестане нормально функціонувати.

Крім того, заборонено використовувати різні аерозолі та стиснене повітря. Не варто шукати простих шляхів вирішення проблеми. Якщо ви вирішили взяти для роботи голку, будьте обережними, випадково не пошкодьте дрібні деталі.

З часом кожен користувач смартфона стикається з тим, що його пристрій починає працювати не зовсім коректно. Зокрема, телефон починає гальмувати, зависати, швидкість його роботи знижується, а відгук операційної системи стає повільнішим.

Це може трапитися як і з бюджетним смартфоном, так і з дорогим "флагманом". Зазвичай, прибрати такі негаразди допомагає звичайне перезавантаження пристрою.Gazeta.ua розповість, що відбувається при перезавантаженні телефону і як часто це потрібно робити, щоб гаджет працював без "зависань".

Зараз ви читаєте новину «Як почистити роз'єм зарядки смартфона в домашніх умовах: дієва порада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути