Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 11:08

У Києві відбудуться громадські слухання щодо скорочення кількості районів

З метою вивчення громадської думки у Подільській районній державній адміністрації м. Києва затверджено графік проведення громадських слухань із питання обговорення зміни адміністративно-територіального устрою м. Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, згідно із графіком, громадські слухання пройдуть 17 вересня 2008 року о 18:00 за адресами: КП "Центральний", вул. Констянтинівська, 2/1, КП "Введенське", вул. Оболонська, 38, КП "Куренівське", вул. Фрунзе, 126-а, КП "Вітряні Гори", вул. Межова, 25, КП "Галицьке", пр. Правди, 4, КП "Мостицьке", пер. Квітковий, 4, КП "Лісове", пр. Свободи, 40, КП "Синєозерне", пр. Г. Гонгадзе, 7-а, КП "Виноградар", пр. Г. Гонгадзе, 20-е, КП "Нивки", пр. Маршала Гречка, 10-в.

Нагадаємо, раніше Комісія Київради із місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв"язках та інформаційної політики відмовилася розглядати питання реорганізації 10 районів Києва у 5.

Київський міський голова Л. Черновецький заявив про необхідність скорочення кількості районів столиці і про намір винести це питання на розгляд Київради. У свою чергу, керівник Київського міського відділення Партії регіонів Василь Горбаль не підтримав ідею переформатування кількості районів у Києві.

У свою чергу голова Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності київської влади Микола Томенко зазначав, що зміна адміністративно-територіального устрою Києва можлива лише із згоди киян. "Таке громадсько важливе рішення, як зміна адміністративно-територіального устрою, не може прийматися тільки для того, щоб зняти з посад кількох керівників районів, які не перебувають у партії керівництва міста. Більше того очевидно, що зміна адміністративного розподілу столиці України має відбуватися за згодою громади Києва. Для того, щоб діяти законно і поважати думку киян, цей проект має активно обговорюватися у Києві за участю фахівців і експертів для того, щоб зрозуміти, наскільки зменшення кількості районів у столиці допоможе розв"язанню проблем взаємовідносин звичайного киянина із представниками міської влади", - вважає він.

Пропонується реорганізувати 10 районів Києва у п"ять, створивши Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський і Солом"янський райони і ліквідувавши при цьому Дніпровський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський і Святошинський.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до ст. 2 Закону України "Про столицю України – місто-герой Київ" щодо деяких питань адміністративно-територіального устрою Києва, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудуться громадські слухання щодо скорочення кількості районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути