пʼятниця, 11 січня 2008 14:26

У Києві шукають естонського афериста

Пограбування Свято-Троїцького Іонівського монастиря дістало продовження. Як повідомляє "Сегодня", до редакції звернувся киянин, якого теж обікрав чоловік, який представляється естонцем Інаром Кригером.

Пограбований Роман Терехов розповів, що 21 листопада естонець Інар украв у нього кредитну картку і зняв з рахунку всі гроші - 900 грн. Вони познайомилися в залі ігрових автоматів на Лісовому масиві. "Інар дуже контактний і легко входить у довіру", - говорить потерпілий. Інар кілька разів ночував у Романа, в один з візитів забув своє фото.

Ченці, яких нещодавно обікрали, за фото впізнали свого постояльця. Молодий світловолосий чоловік спортивної статури всім розповідав одну історію: раніше служив за контрактом в естонській армії, був снайпером у розвідбатальйоні, потім брав участь у місіях в Іраку, Афганістані, Косово. Кілька місяців тому звільнився з армії і приїхав до Києва, де влаштувався працювати в службу безпеки однієї з мереж ігрових автоматів. Хотів стати ченцем, оскільки ще в Таллінні хрестився за православним обрядом.

Естонця описують як наполегливого, але при цьому ненав`язливого співрозмовника. Він високий (зріст під два метри), спортивний, у нього виражена військова постава в ході. Російською говорить з легким прибалтійським акцентом.

Столична міліція продовжує пошуки. Про інші кримінальні епізоди (крім пограбування храму та крадіжки кредитки) за участю естонця правоохоронцям наразі невідомо. Тих, хто став жертвою шахрая, просять звертатися до міліції, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві шукають естонського афериста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути