понеділок, 25 жовтня 2010 12:39

У Києві на крадіжці 53 млн. грн спіймали медичних чиновників

У Києві на крадіжці 53 млн. грн спіймали медичних чиновників

Контрольно-ревізійне управління в Києві виявило фінансові порушення столичного Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення на 53,8 млн. грн. Вони передусім стосувалися заниження кредиторської заборгованості за медичне обладнання.

Як повідомляє прес-служба Київського КРУ, порушення були виявлені під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління за період з 1 січня 2008 по 1 липня 2010 року. У бухгалтерському обліку була занижена кредиторська заборгованість за медичне обладнання, отримане в 2008 році, на загальну суму 46,96 млн грн.. Також в обліку занижено вартість земельної ділянки на 1,44 млн грн і завищена балансова вартість основних коштів на 155,53 тис грн.

Крім того, ревізори зафіксували нецільове використання 4,6 млн грн (оплата обладнання замість погашення кредиторської заборгованості за комунальні послуги), завищення обсягів виконаних підрядними організаціями ремонтних робіт на 26,11 тис грн, крім того, за рахунок коштів, отриманих від оренди комунального майна, здійснено оплату лікування хворого на суму 20 тис грн.

У КРУ також відзначили неефективність прийнятих керівництвом рішень, в результаті яких не були заощаджені значні кошти, а також низку відносно незначних порушень у виплаті зарплати, орендних відносинах, оплаті комунальних послуг і послуг зв'язку.

З метою усунення виявлених порушень керівнику Головного управління охорони здоров'я та Міністерству охорони здоров'я направлено лист щодо обов'язкового проведення заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень та недопущення їх у подальшому. Матеріали ревізії вилучені Головним відділом з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в місті Києві та порушено кримінальну справу за ч.2 ст.210 (використання службовою особою бюджетних коштів в особливо великих розмірах усупереч їх цільовому призначенню) Кримінального кодексу Українїни, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше повідомлялося, що Контрольно-ревізійне управління виявило порушень у діяльності уряду Юлії Тимошенко на суму понад 50 мільярдів гривень.

Голова Контрольно-ревізійного управління Петро Андрєєв заявляв, що Тимошенко і Олександра Турчинова за матеріалами ревізії можуть притягти до кримінальної відповідальності.
Зараз ви читаєте новину «У Києві на крадіжці 53 млн. грн спіймали медичних чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути