середа, 11 листопада 2009 15:10

У Києві лише 8% автобусів їздить після 22.00

У Києві лише 8% автобусів їздить після 22.00

Керівництво "Київпастрансу" на 15% скоротило кількість транспорту та забрало половину рухомого складу у вечірні години.

Про це заявив заступник генерального директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов.

"Усього на 15% (скоротили). Забрали ми тільки 89-й автобус. А інші просто скоротили. Багато хто тепер ходять, наприклад, тільки до дев"яти вечора, тому що в цей час їздить мало народу. А якщо конкретно, то 40% автобусів ходять тільки до 21.00, 52% - до 22.00 і тільки 8% - до 24.00", - сказав він.

Водночас заступник гендиректора додав, що по багатьох скорочених маршрутах паралельно їздять тролейбуси, яких забрали дуже мало, і таксомотори.

"Вони працюють на електроенергії, що набагато дешевше за паливо. Лише 13% тролейбусів зараз возять людей до 21.00 і 21% - до 22.00. Весь транспорт, що підходить до станцій метро, працює до опівночі, щоправда, ходить він рідко, але за визначеним розкладом", - сказав Литвинов.

За його словами, "Київпастранс" має на меті розвивати комерційні маршрути.

"Зараз у місті їздить 600 таксомоторів. Хочемо в наступному році додати ще сотню. Але при цьому, якщо пасажиропотік почне зростати, ми будемо збільшувати і кількість звичайного транспорту. У нас розроблено два плани: на скорочення і на збільшення", - сказав Литвинов.

Водночас він спростував чутки про те, що транспортникам зовсім не платять зарплату і скорочують кондукторів.

"Заборгованість є, в середньому за два місяці. І заробляти водії сталі менше, ніж до початку кризи. Зараз зарплата близько 4 тисяч гривень, а була і по 5,5 тисяч, вона залежить і від пасажиропотоку. Зараз працює 1000 кондукторів, і за останнім часом їхній штат збільшився на 200 чоловік. На роботу кондуктором можна влаштуватися без проблем", - сказав Литвинов.

Заступник гендиректора "Київпастрансу" запевнив, що підприємство дбає про пасажирів, і вживає заходів, щоб знизити "шанси" підхопити в салоні грип.

"Раз на добу ми миємо рухомий склад спеціальною дезинфікуючою рідиною. Ще видали водіям 2 тисячі пирскавок, і вони після кожного кола обприскують салони, а також по 3-4 рази в день протирають компостери", - сказав Литвинов.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Києві лише 8% автобусів їздить після 22.00». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути