понеділок, 26 жовтня 2009 16:48

Черновецький обіцяє киянам ще одну станцію електрички

Черновецький обіцяє киянам ще одну станцію електрички

Київська міська адміністрація прийняла рішення запустити проект розбудови маршруту міської електрички і вже в цьому році запланувала реконструювати існуючу платформу "Сирець", збудувати накриття платформи та почати облаштування пересадочного вузла.

Аналогічні роботи будуть зроблені і на станції "Борщагівська".

На це в бюджеті міста на 2010 року планують закласти близько 30 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба КМДА.

Також столична мерія планує цього року розпочати будівництво подовженої трамвайної лінії від проспекту Ватутіна до додаткової зупиночної платформи "Троєщина - 2". Закінчити будівництво хочуть у 2010 році.

По його завершенню мешканці майже всіх мікрорайонів житлових масивів "Вигурівщина" та "Троєщина" зможуть під"їжджати до нової зупиночної платформи "Троєщина-2".

Наступним кроком реалізації проекту "Міська електричка" буде введення в експлуатацію ще двох зупиночних платформ - "Рубежівська" та "Вишгородська", хоча коли це буде - невідомо.

Зараз розглядається можливість реконструкції існуючих платформ. Крім того, до метрополітену планується підвести 2 стрічки травелатора з накриттям, 4 ескалатора, реконструювати близько 400 м тротуару.

На станції "Вишгородській" проект передбачає з"єднання платформи та ринку ескалаторним підйомником висотою 6 м з навісом.

Цей проект має на меті завершити Північне півкільце, що проходить на відстані 4-8 км від центру міста, має довжину 29,7 км та налічує 14 зупиночних пунктів. Середня довжина перегону електропоїзду на маршруті буде складати 2,1 км.

До спільної роботи у цьому напрямку залучені фахівці "Київпастранс", "Київпроекту", Південно-західної залізниці та "Київського інвестиційного агентства", повідомили у прес-службі мерії.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький обіцяє киянам ще одну станцію електрички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути