субота, 02 квітня 2011 14:21

У Китаї закриють половину молочних ферм

У Китаї закриють половину молочних ферм

Майже половина молочних ферм Китаю закривається через відсутність нових ліцензій.

Урядове агентство КНР наказало припинити виробництво молока на 533 фермах після того, як у продукції знову були виявлені шкідливі речовини.

У 2008 році в Китаї меламін, що містився в молоці, став причиною загибелі шістьох і отруєння сотень тисяч дітей.

Також у липні 2010 року повідомлялося, що небезпечну хімічну речовину меламін знову було виявлено в дитячих молочних сумішах у трьох регіонах Китаю.

Зазначимо, меламін – безбарвна кристалічна хімічна речовина, без запаху, практично не розчинна у холодній воді та в більшості органічних розчинників. Сучасні виробництва меламіну використовують як сировину карбамід.

Хоча сам по собі меламін не вважається отруйним, проте в поєднанні з іншими компонентами він може викликати захворювання. Барвники, що використовуються у виробництві меламіну, часто містять важкі метали - свинець, кадмій, марганець. Посуд з меламіну може виділяти формальдегід (меламін містить формальдегід, який використовують при виготовленні плівки ДСП і сировини для дезінфекції).

Отруєння меламіном може викликати екземи, впливати на захворювання верхніх дихальних шляхів, а також нирок, печінки та селезінки. Потенційно щоденне вживання протягом тривалого періоду часу їжі, що містить меламін, може призвести до отруєння.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї закриють половину молочних ферм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути