понеділок, 10 вересня 2007 14:27

У іракську армію вступили 14 тисяч бойовиків "Аль-Каїди"

14 тисяч бойовиків "Аль-Каїди" перестали підтримувати терористів і вступили в іракську армію.

Прем"єр-міністр заявив про це у своєму зверненні до парламенту країни. Він додав, що Ірак успішно уникнув "сповзання" у жорстоку громадянську війну.

Нурі Малікі також відмовився розглядати пропозиції анти-американського політичного блоку на чолі з шиїтським лідером Муктадой аль-Садром про затвердження графіка виведення американських військ із США.

Прем"єр також торкнувся питання безпеки у країні, заявивши, що у цьому напрямі багато зроблено, проте іракським збройним силам потрібний ще час, щоб повністю стабілізувати ситуацію.

Своє звернення до парламенту Нурі Малікі  зробив всього за кілька годин до того, як командувач збройними силами США в Іраку Девід Петреус дасть президентові Джорджу Бушу свої рекомендації по рішенню про спрямування до Іраку ще 30 тисяч американських солдатів.

Проти цього рішення різко виступають представники Демократичної партії і деякі республіканці, які вважають, що замість введення додаткових сил, американські війська повинні бути поступово виведені з країни.

У цих умовах доповідь Петреуса може стати вирішальною. При цьому деякі демократи вважають, що Нурі Малікі повинен залишити пост прем"єр-міністра, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У іракську армію вступили 14 тисяч бойовиків "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути