вівторок, 08 лютого 2011 15:57

У Хмільнику люди на простирадлах спускались з вікон палаючого санаторію (ФОТО)
12

Фото: Фото Арiна Кантонiстова/Gazeta.ua

В ніч на вівторок в санаторії "Поділля" у райцентрі Хмільник на Вінниччині загорілося приміщення танцювальної зали, що примикає окремим двоповерховим приміщенням до спального корпусу.

У вогні загинула 74-річна жінка. Її ім'я встановлюється. Одинадцятьох відпочивальників відвезли до лікарні.

"За хвилин 15 до пожежі там закінчилася дискотека, - розповів Ярослав Яцеків зі Львова. - Я пішов раніше. Мій сусід Микола пішов у бар "Ксюша". Тут дзвонить, й кричить: "Славік, вистрибуй швидко! Бо горить санаторій!". Не знайшов рятувального виходу, побіг до сходів, бо на ліфті страшно. Ми на сьомому поверсі жили. Через 10 хвилин вогонь з даху перекинувся на спальний корпус. Ніхто не інформував, яким шляхом люди мають рятуватися. Вогонь з димом вже всі виходи заблокував".

Пожежу гасили близько 15-ти годин.

"На місце першими виїхали два автомобіля районної пожежної частини. Врятували 160 людей, а пожежних було лише вісім, - сказав начальник відділу наглядово-профілактичної діяльності УМНС на Вінничині Олександр Степчук. - Пожежу можна було і раніше загасити, але в санаторії не налагоджене водопостачання. Порушена кримінальна справа за порушення пожежної безпеки. Необхідно з'ясувати, чи це був підпал, чи коротке замикання".

На допомогу почали з'їжджатися пожежники з найближчих райцентрів: Калинівки, Козятина, Літина та Вінниці. З'їхалося 15 машин.

"До нас приєдналися навіть наші інспектори, які займаються профілактичною роботою. Творилося страшне! Люди повибігали на балкони. Кричали, благали про допомогу. Самі зв'язували простирадла, спускалися по них", - додав Степчук.

Від облдержадміністрації Вінниччини постраждалим виділили 185 тис. грн. На ліквідацію пожежі задіяли 11 автоцистерн з водою. На місці працювало 70 рятувальників.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Хмільнику люди на простирадлах спускались з вікон палаючого санаторію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути