Ексклюзиви
пʼятниця, 07 лютого 2014 16:54

У Харкові вчать, як захищатися від "тітушок"

У Харкові вчать, як захищатися від "тітушок"
Фото: gazeta.ua

Спортсмени із групи "Оборона Харкова" вчать учасників харківського Євромайдану простим прийомам, які допоможуть захиститися від так званих "тітушок". Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів організатор групи "Оброна Харкова" Олександр Давидов. Він — тренер із айкідо.

"Хлопці з Майдану просять, щоб навчив їх простим прийомам. Вже кілька разів наймали зал і запрошували їх тренувати. Навчив їх найголовнішому - відбирати бити і дубинки у тітушок", - сказав він.

"Та насправді на нашому Майдані молодих людей дуже мало. Приходять в основному пенсіонери і жінки з дітьми. Такі не зможуть самостійно захиститися від нападників", - додав він.

Групу "Оборона Харкова" Олександр створив наприкінці січня. Зараз вона налічує кілька сотень учасників. Майже всі - спортсмени: боксери, дзюдоїсти, борці і важкоатлети.

"Виходимо на чергування групами по 15-20 осіб. Чергуємо біля пам'ятника Тарасу Шевченку щодня з 18.00 до 20.00. Захищаємо прихильників Євромайдану, бо у Харкові нападають на них. Та якщо у місті почнуть діяти радикали із числа націоналістів, будемо роззброювати і їх", - розповів Олександр.

"Тітушки нас злякалися. Якщо раніше ходили центром міста із битами, то після нашої заяви вони кудись зникли.  Зустрілися з ними лише раз — минулої неділі під час маршу Майдану. Ми спитали: "З ким ви хочете битися? З цими жінками і пенсіонерками?". Вони бійки не починали, а зразу ж розійшлися. Назвати їх спортсменами не можна. Справжній спортсмен розуміє, що його тіло - сильна зброя і одним ударом він може вбити суперника. Проти мирних людей виходять ті, які десь вивчили один чи два прийоми і вже хочуть їх випробувати", - додав Олександр Давидов.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові вчать, як захищатися від "тітушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути