вівторок, 04 лютого 2014 18:37

Кернес і Добкін створюють "фронтову армію" проти прихильників Майдану

Кернес і Добкін створюють "фронтову армію" проти прихильників Майдану

Харківський міський голова Геннадій Кернес та голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін готові повести новостворену "народну гвардію" на звільнення "захоплених" прихильниками Майдану територій та держустанов.

За словами Добкіна основу "фронтової гвардії" складають воїни-"афганці", козаки, байкери з "Нічних вовків" та бійці клубу "Оплот".

Народний депутат Інна Богословська, неодноразово заявляла, що "тітушок розмножують у мережі харківських бійцівських клубів за безпосереднім сприянням Добкіна та Кернеса" За словами Богословської, у Харкові відпрацьовуються російські технології, а самі бійці клубів переймають досвід у дагестанських та чеченських бойовиків.

"Кернес та Добкін сьогодні є головними постачальниками палацу його величності кримінальних авторитетів і криміналізованих людей, які виконують найбрудніші завдання з боротьби з активістами Євромайдану", – сказала Інна Богословська.

Лідер "Оплоту" Євген Жилін не заперечує, що його клуб тісно контактує зі спортсменами з Північного Кавказу.

"До нас приїжджають хлопці з Чечні і вони діючі військовослужбовці. Беруть участь в нас у змаганнях. Вони офіційно працюють в спецназі. Чи ділимося з ними досвідом? Так. Але я вважаю, що це законно і ми маємо таким чином співпрацювати. І нас підтримала команда з Дагестану, і Грузія, і Казахстан. Команди з боїв без правил сказали, що на випадок чого ми вийдемо на захист "Оплоту", – розповів Жилін.

Голова обласної ОДА Михайло Добкін каже, що погано ставиться до людей із бітами на вулицях, але виправдовує "для самооборони". Він пишається тим, що Харків, за його словами, "показав організований спротив екстремістам", але поки нічого не каже, чим озброюватиметься створена "фронтова гвардія".

Зараз ви читаєте новину «Кернес і Добкін створюють "фронтову армію" проти прихильників Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути