понеділок, 15 травня 2023 20:24

У ГУР розповіли про ситуацію на північних кордонах

У ГУР розповіли про ситуацію на північних кордонах
Окупанти атакують прикордонні області. Фото: eastnews.ua

Ворог активно атакує всі прифронтові території.

Страждають і північні області України, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Його також спитали про далекобійні ракети.

"Про завдання ми з вами говорити зараз не будемо. Ми побачимо виконані завдання і зможемо напевно обговорити їхні результати. Стосовно стратегічної зміни, звичайно, ворог буде враховувати постачання будь-яких нових видів озброєння для базування і дислокації власних сил, для охорони і посилення засобів протиповітряної і протиракетної оборони різних об'єктів, які знаходяться насамперед на окупованих територіях. Тому, безумовно, ворог буде враховувати ці дані і це логічно", – зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з енергосистемою після масованої ракетної атаки: відповідь Укренерго

Останнім часом на нашому північному кордоні активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

"Вони намагаються промацувати наш кордон. Буквально нещодавно був випадок із розстрілом цивільних автомобілів рашистами на Чернігівщині. На жаль, є жертви. Тому, так, росіяни комбінують засоби і сили. І, безумовно, українські сили безпеки і оборони аналізують це і належним чином враховують для реалізації своїх подальших планів зі звільнення окупованих територій і захисту українського кордону", – пояснив представник ГУР.

Протягом останніх кількох днів російські окупанти посилили атаки по українських містах. У ніч на 9 травня запустили 25 ракет, 23 з яких вдалося збити.

Уламки збитих ракет впали у Києві у Шевченківському та Голосіївському районах. Попередньо, загиблих та поранених немає. На Київщині від влучання ракети утворилася величезна вирва. Загалом у повітряному просторі навколо Києва ППО виявила та знищили близько 15 російських ракет, влучань немає, повідомили в військовій адміністрації столиці.

Вночі у Дніпрі уламки впали на чотирьохповерхівку. Поранення отримала 32-річна жінка, її госпіталізували. Також вночі атакували Черкащину: на місці падіння утворилася незначна пожежа, вибухова хвиля пошкодила вікна диспансеру. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР розповіли про ситуацію на північних кордонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути