вівторок, 09 травня 2023 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити

У ніч на 9 травня Сили оборони України збили 23 з 25 ракет, які окупанти запустили за дві хвилі атаки.

Росіяни здійснили пуски ракет типу "Калібр" та Х-101/Х-555, повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України.

"У ніч на "сакральне" 9 травня рашисти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака: під Києвом виявили величезну воронку

Близько 22:00 з Чорного моря війська РФ випустили вісім крилатих ракет "Калібр" на східні регіони України. Усі – знищені. Ближче до 4:00 загарбники випустили 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, 15 з них знищено, за даними ПСУ.

"Окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95мс, район Каспію", – додали в повідомленні.

Ворожі цілі "приземлювали" бійці Повітряних командувань "Схід", "Центр" та "Південь".

Автор: Командування ПСУ ЗСУ
  Українські захисники неба збили 23 з 25 російських ракет. Окупанти запустили їх у дві хвилі – ввечері 8 травня та вночі 9-го
Українські захисники неба збили 23 з 25 російських ракет. Окупанти запустили їх у дві хвилі – ввечері 8 травня та вночі 9-го

9 травня близько 4:00 оголосили повітряну тривогу у низці областей України. Після цього у столиці та на Київщині пролунали вибухи. Місцева влада повідомила про роботу сил протиповітряної оборони.

У повітряному просторі навколо Києва ППО виявила та знищили близько 15 російських ракет, влучань немає, повідомили в військовій адміністрації столиці.

Міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що руйнувань і постраждалих через падіння уламків в Шевченківському районі немає. Інформація про травмованих чи жертв нині відсутня.

В Голосіївському районі столиці уламок збитої ракети впав на приватне подвірʼя. Палаючий уламок загасили. Постраждалих та пошкоджень немає.

Зараз ви читаєте новину «Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути