вівторок, 09 травня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки

Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки
Росія вночі атакувала столицю дронами та ракетами. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Росія у ніч проти 9 травня знову атакувала Київ. У столиці та низці областей України оголошували повітряну тривогу.

Київська міська воєнна адміністрація повідомила про роботу протиповітряної оборони. Сьогоднішня нічна атака була здійснена з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря, повідомив у вівторок уранці начальник КМВА Сергій Попко у Telegram.

"П'ята повітряна атака по Києву з початку травня! З максимальною щільністю і потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу "побєдобєсія" – з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату і намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення. Напередодні рашисти навмисно задіяли рекордну кількість Shahed аби виявити і максимально виснажити ППО Києва. Але, як і на фронті, плани агресора провалилися. Випущені крилаті ракети, імовірніше всього типу Х-101 (Х-555), не досягли своїх цілей", – йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона столиці знову спрацювала відмінно. За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько 15 ворожих повітряних цілей. Влучань не допущено. Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW з'ясували, чого Путін хоче домогтися парадом у Москві

Інформація оновлюється і уточнюється.

"Київ знову вистояв і вистоїть в майбутньому! Попри усі намагання рашизму нас знищити! Ми все здолаємо і відновимо мир в Україні після нашої перемоги! Вірте в Збройні сили України", – додав Попко.

За даними мера Віталія Кличка, під час атаки на Київ в Голосіївському районі столиці уламок збитої ракети впав на приватне подвірʼя. Палаючий уламок загасили. Постраждалих та пошкоджень немає. Фахівці-вибухотехніки, рятувальники та поліція ще працюють на місці.

Зараз ви читаєте новину «Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути