вівторок, 09 травня 2023 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У Дніпрі уламки російської ракети впали на чотириповерхівку: поранено жінку

У Дніпрі уламки російської ракети впали на чотириповерхівку: поранено жінку
Росія вночі 9 травня випустила по Дніпропетровщині вісім ракет. Фото: dw.com

Вночi на 9 травня українські вiйськовi з повiтряного командування "Схiд" збили всi вісім ракет, якi російські загарбники випустили по Дніпропетровській області.

Уламки впали на чотириповерхівку у Дніпрі. Там поранено 32-річну жінку, зараз вона перебуває у лікарні. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, у будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Харків. Чути вибухи у Дніпрі та Запоріжжі

"На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать", ‒ зазначив Лисак.

Він також повідомив, що неспокійно було на Нікопольщині. По самому Нiкополю та Марганецькiй громадi агресор бив з важкої артилерії. Там знищено один приватний будинок, ще чотири пошкоджені. Побиті також господарська споруда та лінії електропередач. Обійшлося без постраждалих.

У ніч на 9 травня Сили оборони України збили 23 з 25 ракет, які окупанти запустили за дві хвилі атаки. Росіяни здійснили пуски ракет типу "Калібр" та Х-101/Х-555, повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України.

9 травня близько 4:00 оголосили повітряну тривогу у низці областей України. Після цього у столиці та на Київщині пролунали вибухи. Місцева влада повідомила про роботу сил протиповітряної оборони. У повітряному просторі навколо Києва ППО виявила та знищили близько 15 російських ракет, влучань немає.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі уламки російської ракети впали на чотириповерхівку: поранено жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути