Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2009 13:45

У Грузії опозиція почала збір підписів за відставку Саакашвілі

У Грузії опозиція почала збір підписів за відставку Саакашвілі
Дев"ять опозиційних партій Грузії з вівторка почали збір підписів в регіонах країни на підтримку відставки президента країни Михайла Саакашвілі. Збір підписів пройде в 16 найбільших містах - Телаві, Горі, Зестафоні, Поті, Душеті, Батумі, Озургеті, Ахалцихе, Марнеулі, Гардабані, Руставі, Сенакі, Гурджаані, Самітредія, Зугдіді та Кутаїсі.

На минулому тижні опозиція провела збір підписів в Тбілісі під девізом "Разом врятуємо Грузію". За п"ять днів на підтримку проведення акції з вимогою відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі висловилися 48 347 людей.

Акція по збору підписів проходила в Тбілісі біля всіх станцій метро, великих торгових ринків та автовокзалів. У бюлетенях, які підписували громадяни, вказані їхні імена, прізвища, номери телефонів.

Зараз до числа партій-організаторів акції 9 квітня входять "Консервативна партія", "Партія народу", "Демократичний рух - єдина Грузія", "Свобода", "Союз традиціоналістів Грузії", "Промисловість врятує Грузію", партія жінок Грузії "За справедливість і рівність", "Шлях Грузії" і "Рух за єдину Грузію".

Як заявив один з лідерів "Консервативної партії" Каха Кукава, організаційна група 9 квітня готова приймати до своїх лав всі політичні сили, що розділяють їх позицію.

Сам Михайло Саакашвілі не відповідає на вимоги противників. Ще в грудні він пообіцяв, що більше не балотуватиметься в президенти, але і достроково йти з поста не має наміру. Термін повноважень президента закінчується на початку 2013 року. Керівництво країни відзначає, що "немає ніякої політичної необхідності" проводити дострокове голосування: часті вибори вимагають великих витрат, "а це неприпустимо в умовах світової економічної кризи".

За матеріалами: РІА Новости, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії опозиція почала збір підписів за відставку Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути