Ексклюзиви
середа, 04 березня 2009 10:11

Грузія знову озброюється - Кокойти

Грузія знову озброюється - Кокойти
Грузія активно відновлює свій військовий потенціал після серпневого конфлікту, зокрема, відновлені військові постачання з Ізраїлю, заявив президент Південної Осетії Едуард Кокойти в інтерв"ю "Российской газете".

"Грузинський мілітаризм не приборканий, він знову озброюється. Наприклад, Грузія повністю відновила свій флот. Більш того, їй на озброєння надійшло вісім бойових кораблів. Крім того, оформлені постачання французьких комплексів ППО, систем РЛС, трьохкоординатних РЛС - мобільних радарів середнього радіусу дії, а також систем Ground Master - 400. Не дивлячись на раніше заявлене припинення продажу зброї Грузії, відновив військові постачання в цю країну Ізраїль", - сказав Кокойти.

"Війна проти Росії та Південної Осетії перейшла в іншу фазу"

Кажучи про можливі провокації з боку Грузії, Кокойти не виключив можливості диверсій на інфраструктурних об"єктах, перш за все на газопроводі. Ми не маємо ілюзій. Війна проти нас і проти Росії не закінчилася. Вона перейшла в іншу фазу, - говорить президент. - Ми прогнозуємо диверсії на інфраструктурних об"єктах, і перш за все на газопроводі".

На його думку, спостерігачі ОБСЄ не здатні запобігти повторення агресії.

"Ми ОБСЄ не довіряємо. Досі з їхнього боку не надійшло жодного зрозумілого пояснення, чому в ніч з 7 на 8 серпня просто перед початком війни та обстрілу міста грузинськими "Градами" спостерігачі залишили свої позиції, - заявив президент Південної Осетії. - Не змінилася позиція європейських спостерігачів і зараз. Днями їхній керівник заявив привселюдно, що вони знаходяться в регіоні тільки для того, щоб не допустити міжнародного визнання Південної Осетії та Абхазії. Про які неупередженість, нейтралітет та об"єктивну позицію може після цього бути мова?"

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com, "Российская газета"

Зараз ви читаєте новину «Грузія знову озброюється - Кокойти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути