Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 17:33

Росія відновить видачу віз громадянам Грузії

Росія відновить видачу віз громадянам Грузії

У Тбілісі вже 5 березня почне працювати секція Росії при посольстві Швейцарії, а в Москві - секція Грузії при тій же дипмісії. Очікується, що 4 березня в грузинській столиці представники місцевого зовнішньополітичного відомства та посольства Швейцарії, а в російській столиці - представники МЗС РФ і все тієї ж швейцарської дипмісії обміняються відповідними нотами. Російські дипломати повідомили, що секції РФ в Тбілісі та Грузії в Москві відкриються одночасно.

Судячи з усього, через декілька днів після початку своєї роботи російська секція почне видачу віз в РФ громадянам Грузії, яка була припинена на початку вересня минулого року. 2 вересня 2008 року, через три тижні після закінчення п"ятиденної війни за Південну Осетію, Грузія заявила про розрив дипвідносин з Росією, відмітивши, що збереже консульські відносини з Москвою. Видача віз росіянам для в"їзду до Грузії з 2006 року і дотепер здійснюється в спрощеному режимі - після прибуття на територію цієї країни.

Інформацію про відновлення видачі віз російською стороною підтвердив і грузинський міністр закордонних справ Грігол Вашадзе. Консул Грузії в Росії Зураб Патарідзе сказав, що з 5 березня швейцарські дипломати почнуть видачу і грузинських віз громадянам Росії - в будівлі посольства Грузії в Москві.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Росія відновить видачу віз громадянам Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути