вівторок, 02 листопада 2010 15:54

У Греції замінували вже четверте іноземне посольство

Кілька вибухів прогриміли у вівторок, 2 жовтня, в столиці Греції.

Спочатку вибуховий пристрій невеликої потужності спрацював в посольстві Швейцарії в Афінах. Пізніше грецька поліція контрольованим підривом знищила ще одну бомбу, знайдену в пакеті в болгарському посольстві. Потім вибух прогримів в російському посольстві в Афінах, повідомляє Reuters.

Крім того, грецька поліція знешкодила бомбу, спрямовану в посилці до посольства Німеччини. Поліцейські провели контрольований підрив підозрілої посилки в приміщенні кур'єрської компанії, куди вона була повернута, оскільки у неї не було відправника, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на британські ЗМІ.

Дві інші підозрілі посилки були отримані у вівторок в посольстві Чилі. Одна з них була відправлена до парламенту Греції, так як координати парламенту були зазначені як адреса відправника. Поліція підірвала посилку поруч з будівлею законодавчого органу країни. Усередині іншої посилки бомби не виявилося.

За даними місцевої влади, в результаті цих інцидентів ніхто не постраждав. За повідомленнями місцевих правоохоронних органів, в районі вибухів поліція затримала двох молодих людей, передає ИТАР-ТАСС.

Напередодні повідомлялося, що в Афінах зловмисники намагалися розіслати посилки з бомбами до кількох іноземних посольств. Нібито одна з них призначалася для президента Франції Ніколя Саркозі, повідомиляє РИА Новости з посиланням на представника грецької поліції.

За її словами, два вибухові пристрої були вилучені у двох чоловіків, затриманих за підозрою у розсилці. Другу вони планували відправити у посольство Бельгії. Обидва були затримані після того, як раніше в понеділок посилка-бомба вибухнула у вантажівці приватної поштової компанії у грецькій столиці. Легке поранення дістала жінка. Ця посилка призначалася для посольства Мексики.

Крім того, сапери прибули в інше поштове відділення в центрі грецької столиці, так як там виявили підозрілий згорток, на якому був написаний адресу посольства Нідерландів в Греції. Вибуховий пристрій було знешкоджено.

Між тим, за даними Euronews, у понеділок були арештовані четверо підозрюваних чоловіків. За даними поліції, вони належать до місцевих лівоекстремістських або анархістських угруповань, які часто беруть на себе відповідальність за подібні атаки на території країни.

За даними РИА Новости, на затриманих були перуки і куленепробивні жилети, при собі вони мали пістолети. Один з підозрюваних перебував у розшуку у справі терористичного угрупування "Вогненні осередку змови".

Нагадаємо, в червні цього року в Афінах вибухом бомби, закладеної в посилці, був убитий 52-річний Георгіос Вассілакіс - радник міністра громадського порядку, який відповідав за боротьбу з тероризмом. Вибух був настільки потужним, що деякі перебували в будівлі, вирішили, що стався землетрус.

За даними правоохоронних органів, посилка з "подарунком" була доставлена в міністерство поштою або термінової кур'єрською службою. Експерти припустили, що за вибухом можуть стояти бойовики угруповання "Революційна боротьба". Однак жодна місцева терористична організація не взяла на себе відповідальність.

Newsru / Фото Reuters



Зараз ви читаєте новину «У Греції замінували вже четверте іноземне посольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути