середа, 14 травня 2008 15:01

У Франції засуджені вербувальники бойовиків для Іраку

У Франції на терміни від 18 місяців до семи років засуджені семеро чоловіків віком від 24 до 40 років, мусульман, що займалися вербуванням, в Парижі для бойових дій в Іраку проти сил коаліції. Про це 14 травня повідомляє AFP. Серед засуджених - п"ятеро громадян Франції, алжирець і марокканець.

Двоє лідерів групи - Фарід Беньетту і Бубакер Ель-Хакім були засуджені до шести і семи років відповідно. Їм вдалося переправити в табори "Аль-Каїди" в Іраку більше десятка бойовиків, троє з яких загинули під час терактів-самогубств, деякі були поранені, деякі арештовані в Іраку і Сирії. Ель-Хакім, брат якого загинув в іракському місті Фаллуджа, сам брав участь в бойових діях.

Як встановило слідство, вербування проводилося на північному сході Парижа, населеному іммігрантами, у тому числі і в місцевій мечеті. Правоохоронні органи вийшли на слід групи після того, як в 2004 році в іракському місті Фаллуджа був знайдений мертвим молодий французький громадянин.

У січні 2005 року повідомлялося про арешт у цій справі на півночі Парижа одинадцяти осіб, зокрема двох жінок. Ці арешти стали першою операцією такого масштабу в Європі в рамках боротьби з ісламістськими угрупуваннями. Як нагадує Associated Press, процес почався в березні цього року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції засуджені вербувальники бойовиків для Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути