середа, 18 листопада 2020 13:57

У Європі змінились асоціації про Україну

У Європі змінились асоціації про Україну
Експерт наголосив, що якщо загалом порівнювати цьогорічне дослідження з даними 2015 року, то "отримали кращі результати, більш позитивні тренди та тенденції". Фото: pixabay

За 5 років громадяни Франції, Німеччини, Польщі та Італії стали менше асоціювати Україну з війною та Росією.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив старший аналітик центру "Нова Європа" Лео Літра, передає "Укрінформ".

"2015 року 48% респондентів асоціювали Україну із війною, тобто половина респондентів асоціювали Україну з війною. Цього ж року 12% - майже в 4 рази менше, ніж 2015 року. Україна відходить від такого бачення з боку інших країн, що це країна, у якій відбувається війна, незважаючи на те, чи є вона жертвою російської агресії чи ні, але все одно асоційована з війною. Це позитивна тенденція", - зазначив аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці дали окупантам чергового стусана

За його словами, 5 років тому 18% респондентів із названих країн асоціювали Україну із Росією. Нині таких респондентів удвічі менше - 9,1%.

"Це важливо, адже в Україні вбачають більше незалежну країну, яка має свою політику в межах пострадянського простору, і тепер країну вже не асоціюється з Росією, картинкою ходіння рука в руку з Росією", - підкреслив Літра.

Експерт наголосив, що якщо порівнювати цьогорічне дослідження з даними 2015 року, то "отримали кращі результати, більш позитивні тренди та тенденції". Дослідження проводили у Франції, Німеччині, Польщі та Італії з 22 до 28 березня цього року. Опитали понад 4 тис. респондентів, які представляли всі вікові категорії і пропорційно представлені в розрізу всіх регіонів.

Вступ України до Європейського Союзу підтримує майже половина українців. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зараз ви читаєте новину «У Європі змінились асоціації про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути