Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 13:45

Чи підтримують українці вступ до ЄС і НАТО: опитування

Чи підтримують українці вступ до ЄС і НАТО: опитування
На заході України 69% підтримують зближення з ЄС, а на Донбасі - 25%. Фото: pixabay

Вступ України до Європейського Союзу підтримує майже половина українців.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

"Якщо говорити про інтеграційний вектор, то, як і раніше, переважають проєвропейські настрої. Утім, з серйозною регіональною специфікою. Загалом в Україні 49 відсотків респондентів, якщо обирати між Європейським Союзом, Митним союзом і нейтральним статусом, обирають саме ЄС. 14 відсотків хотіли б, щоб Україна приєдналася до Митного союзу, і ще 27 відсотків вважають, що Україна не має приєднуватися до жодного з союзів", - розповів заступник директора КМІС Антон Грушецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців готові виїхати за кордон

За його словами, на заході України 69% підтримують зближення з ЄС, а на Донбасі - 25%. Говорячи про безпековий вектор, 41% респондентів виступають за приєднання України до НАТО, 37% - підтримують позаблоковий статус, а 13% вважають, що Україна має бути членом Організації договору про колективну безпеку з Росією та іншими країнами. При цьому Грушецький зазначив, що підтримка вступу України до НАТО так само знижується із заходу на схід.

КМІС провів опитування з 17 по 24 жовтня 2020 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Провели 1502 інтерв'ю.

Російська окупація Криму може завадити вступу України до НАТО. Такою ж перепоною є й конфлікт на Донбасі, сказав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус в інтерв'ю "Європейській правді".

Зараз ви читаєте новину «Чи підтримують українці вступ до ЄС і НАТО: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути