вівторок, 02 жовтня 2007 15:37

У Єгипті виявили стародавній храм епохи Рамзеса ІІ (ФОТО)

 
Фрагменти стародавнього храму, зведеного під час правління фараона Рамзеса II Великого (1279-1213 роки до н. е.), виявлені у мечеті у Луксорі. Про це минулого тижня повідомили офіційні представники уряду Єгипту. Як повідомляють єгипетські чиновники, у ході реставрації однієї з історично значущих мечетей мистецтвознавці розкрили сегменти колон і капітелей, а також ретельно декоровані рельєфи, які відносяться до внутрішнього двору стародавнього храму.


Мечеть, в якій реставратори виявили фрагменти староєгипетської архітектури, побудована в XIII столітті н.е. на честь суфійського шейха Абу ель-Хаггага на місці християнської церкви, яка, у свою чергу, зводилася на основі єгипетського храму.

Як відзначив експерт-єгиптолог Реймонд Джонсон з Інституту сходознавства при університеті Чікаго, який оглянув фрагменти староєгипетського храму у Луксорі, християни, а пізніше і мусульмани досить часто зводили свої релігійні споруди на основі єгипетських храмів, передає Газета.Ру.
Зараз ви читаєте новину «У Єгипті виявили стародавній храм епохи Рамзеса ІІ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути